Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno příjme společně se svou stravou. 4.doplňěné vydání
130 stran
Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? Moderní "civilizovaná" strava musí být v prvé řadě upravena co nejvýhodněji pro trh…
V knize se lze dovědět, jaké chemické látky se přidávají k průmyslově vyráběným potravinám, proč se vyhýbat některým éčkům a další zajímavosti. Její součástí jsou tabulky soupisů u nás užívaných přídatných látek a praktický tahák s hodnocením přídatných látek. Jsou v ní uvedeny i výjimky, které vychytralým výrobcům umožňují nedeklarované užití některých chemikálií. V dodatcích se mimo to zabývá zdravotními přínosy bioproduktů a v další kapitole rovněž rizikovými látkami, které můžete nalézt v běžné kosmetice.