www.biobeauty.cz

Kvitok Meruňkový olej BIO

EAN:
8588006755817
Výrobce:
Kvitok
Dostupnost:
SKLADEM
Cena za ks bez DPH
178,- Kč
Cena za ks včetně DPH
215,- Kč

S ochranným a regeneračním účinkem. Vysoce kvalitní meruňkový olej v bio kvalitě od Kvitku / Navie má ochranný a regenerační účinek a je vhodný zejména pro citlivou, suchou a také stárnoucí pleť. Jeho účinky ocení i problematická pokožka s ekzémy či akné.

50 ml 

Vysoce kvalitní meruňkový olej v bio kvalitě od Kvitku / Navie má ochranný a regenerační účinek a je vhodný zejména pro citlivou, suchou a také stárnoucí pleť. Jeho účinky ocení i problematická pokožka s ekzémy či akné. Díky svým vlastnostem olej zbavuje nepříjemného napjatého pocitu a podporuje tvorbu kolagenu. Bez obav jej můžete aplikovat i do jemné kůžičky okolo očí, nebo jej použít na masáže či do vlasů.
 
Olej je za studena lisovaný a nerafinovaný. Díky tomu si zachovává příjemné aroma.
Meruňkový olej se využíval pro své blahodárné a léčebné účinky již ve staré Číně. Jeho používání například při léčbě nádorů a vředů se rozšířilo do všech koutů světa a pro stejné účely byl například využíván i v Anglii v 17. století. I konzumace samotných meruněk má celou řadu zdravotních výhod, nejen díky vysokému obsahu vlákniny. Semena meruněk obsahují vysoké procento oleje a je pravděpodobné, že z nich lidé lisovali olej už ve starověku. Olej se z jader meruněk získává buď pomocí rozpouštědel, nebo lisováním za studena, což je ta lepší alternativa, protože při ní nedochází ke změnám chemických sloučenin v oleji.

Vlastnosti meruňkového oleje: Je světle žlutý až nahnědlý, má mírně ořechové aroma a chuťově se podobá mandlím. Má v sobě hojné množství vitaminu E a A, nenasycených esenciálních kyselin (olejové a linolové) a řadu minerálů. Velmi dobře se vstřebává - nezanechává pocit mastnoty a přitom vyživí do hloubky. Je to přirozený antioxidant.
Jak jej použít? Jednoduše nakapejte pár kapek oleje přímo na vyčištěnou a navlhčenou pleť a jemně vmasírujte.

Kvitok doporučuje: Meruňkový olej můžete použít i jako intenzivní kůru do vašich vlasů.
Jak na to?
Olej zahřejte ve vodní lázni. Ohřátý olej naneste po celé délce vlasů a nezapomeňte ani na pokožku hlavy. Nechte 30 minut působit, relaxujte si a poté vlasy umyjte tak, jak jste zvyklí. Hotovo. :)

Jaký je rozdíl mezi rafinovaným a nerafinovaným olejem?
Rafinovaný olej byl během výroby vystaven vysokým teplotám. Díky tomu ztrácí své cenné vlastnosti a jeho výživová hodnota je nižší než u nerafinovaných olejů, které byly lisovány za studena. Rafinace olejů se prostě a jednoduše provádí proto, aby nám déle vydržely a nekazily se. Cenné živiny a přirozené složení mastných kyselin zůstává zachováno v olejích, které rafinovány nebyly.

Pro zachování kvality skladujte produkty na suchém, chladném a tmavém místě.

Složení/INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil

Můžete se nás zeptat či si naplánovat návštěvu:

www.biobeauty.cz
Provozovatel:
BioBeauty s.r.o.
Slezská 12
120 00 Praha 2
IČ: 26697700
DIČ: CZ26697700
informace:
info@biobeauty.cz
775 280 362