Konjaková houbička - žlutý jíl. Vhodná pro zralou pleť.
Jedno z tajemství alabastrové pleti Japonek - konjaková houbička na čištění pleti. Nepotřebujete k ní nic kromě čisté vody. Vyčistí, jemně odstraní starou kůži, vyživí. Konjaková houba má neutrální pH, což je pro naši pleť ideální, a je plná minerálů a antioxidantů
Je 100% přírodní, bez barviv, rozložitelná, bez přidaných látek, čistá a šetrná k životnímu prostředí.
A také je 100% funkční. Platí totiž, že 1 konjaková houbička = 3 přípravky, které nepotřebujete (mýdlo, krém, pleťová voda). Tahle je s příměsí zeleného jílu, takže je vhodná pro smíšenou pleť.
Proč ji používat? Čistí pleť bez mýdla (pleťové vody či pleťového mléka), jemně ale pečlivě odstraňuje odumřelé kožní buňky, přirozeně zvlhčuje a vyživuje pokožku - zanechává na ní ochranný film, jemně masíruje.
Když ji používáte, nemusíte používat krém ani peeling ani mýdlo. Kromě finanční úspory také nekupujete zbytečné obaly.
Proč Žlutý jíl? Žlutý jíl je bohatý na přírodní minerály, má výborné exfoliační, čistící a detoxikační vlastnosti. Má také vysoký obsah stopových prvků, mezi nimi především Manganu, minerálů s exfoliačním účinkem a iontů. Žlutý jíl podporuje okysličení buněk a stimuluje tím tvorbu kolagenu v pleti.
Houbička je tedy vhodná: pro zralou pleť, k užití především na obličej, k dennímu užívání.
Doporučení k použití: Před prvním použitím ji pořádně propláchněte a promačkejte, ať nasákne maximum vody. Případně na 3-5 minut nechte v teplé vodě.
Krouživými pohyby masírujte houbou obličej - bez mýdla a čehokoli jiného. Pokud ji ale použijete s čistícím mlékem či gelem poradí si snadno i s odlíčením make-upu.
Houbu propláchněte, neždímejte! Před dalším použitím namočte do teplé vody, aby změkla.
Po použití a vypláchnutí ji zavěste, ať může rovnoměrně vyschnout. Používejte maximálně 3 měsíce a pak ji zkompostujte.
Vše, co jste chtěli vědět o výrobě a účinku konjakových houbiček a báli jste se zeptat: Konyak neboli česky Zmijovec či áronova hůl. Najdete ji v Asii, v tropických deštných pralesech, ale i v Africe a jižní Americe. Všude s ní zacházejí jinak - někde je to jen okrasná květina, někde se jedí hlízy (jsou podobné bramborám), v Japonsku se suší a dělají se z ní jednak nudle, jednak právě konjakové houbičky sloužící k pěstění a péči o pokožku. Konjak a výrobky z něj jsou tak přírodní, že přírodnější už být nemohou, a také jsou 100% rozložitelné.
V případě Kongy se výroba odehrává v Jižní Koreji na ostrově Jeju v malé továrně, kde jsou dodržovány západní pracovní podmínky a celá výroba je přísně ruční, nikde žádné stroje.
Konjaková mouka je plná dobrých věcí, obsahuje: proteiny, uhlovodíky, tuky, sodík, hořčík, vitamíny: A, E, D, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, mastné kyseliny, kyselina listová.
Jak houbičky ve firmě Kongy vznikají? Je to celkem věda: V první řadě se smíchá se konjaková mouka s vodou (konjaková mouka vznikne tak, že se smíchá rozdrcený kořen rostlinky Konyak s moukou). Souběžně s tím se vytvoří potřebné formičky. Konjakové želé se nalije do sterilních formiček a čeká se, než uzraje. Potom se vše zahalí do páry. Tím houbičky dostanou tu pravou strukturu. Následná vodní koupel jim dodá měkkost. A pak jsou jedna po druhé zabaleny.