www.biobeauty.cz

GREEN SMILE Chlebokapsa pytlík na chleba s membránou Modré puntíky

Výrobce:
GREEN SMILE
Dostupnost:
externí sklad
Cena za ks bez DPH
380,- Kč
Cena za ks včetně DPH
460,- Kč
Tento produkt nelze momentálně objednat.

Chlebokapsa je skvělým ekologickým kompromisem mezi utěrkou, ve které pečivo rychle vysychá a igelitovým sáčkem, ve kterém se rychle tvoří plíseň. Koupí produktů značky GREEN SMILE podporujete sociální podnik, který zaměstnává osoby s tělesným handicapem. Děkujeme.


Velikost 29 x 50 cm

Jak chlebokapsu používat? Po vložení chleba do kapsy je důležité horní okraj minimálně třikrát srolovat a zapnout sponu. Vzduch se dovnitř dostane membránou, přes níž bude chléb dýchat pomalu. Takto si bude vytvářet “vlastní mikroklima” a ideální podmínky pro zachování delší čerstvosti. Následně třeba kapsu stlačit oběma rukama, přičemž se vzduch začne pomalu vytlačovat z kapsy ven.

Vnitřní membrána je atestována pro styk s potravinami na SZÚ. To znamená, že je 100% nezávadná a připravena vám pomoci snížit množství vyhozeného pečiva.
 
Není to jen obyčejný pytlík. Tajemství funkčnosti se skrývá ve spojení dvou vrstev a způsobu rolování pytlíku. Je zřejmé, že pouze jedna bavlněná vrstva by na ochranu a delší svěžest chleba nestačila, a právě proto je do kapsy vložena polyesterová membrána, která zapříčiní pomalé dýchání chleba v kapse.
Kromě prodyšné membrány je velmi důležitý způsob ušití chlebokapsy a také její provedení. Při výrobě a testování se přišlo na to, že se funkčnost nejlépe projeví, když se chléb úplně odstaví od přímého kontaktu s venkovním vzduchem.
 
Jaký je hlavní rozdíl mezi naším funkčním rolovacím pytlíkem a tím, který se stahuje šňůrkami? U většiny pytlíků, které se stahují šňůrkami, vznikne při stažení na povrchu malý otvor, přes který vzduch proudí přímo k pečivu uvnitř sáčku. Při takovém skladování se může stát, že vrchní kůrka chleba u otvoru vysychá rychleji než jeho zbytek. V naší kapse chleba dýchá pozvolně přes membránu jako celek a každý kousek kůrky má tedy stejné podmínky pro delší čerstvost.
Hlavní tajemství spočívá právě v provedení a správném srolování sáčku, ve kterém si chléb může vytvářet vlastní prostředí bez přímého kontaktu s venkovním vzduchem.
 
Jak správně chlebokapsu rolovat? Při nákupu chleba a jeho vložení do chlebokapsy je třeba horní okraj srolovat nejméně třikrát a zapnout sponu. Sáček je i po jeho srolování dostatečně velký. Nemusíte se bát, že by byl pro chleba malý, protože je navržen tak, aby se do něj vešel i ten největší bochník na českém a slovenském trhu.
Při posouvání se ujistěte, že chléb zcela odstavíte od přímého kontaktu se vzduchem. Chleba si uvnitř začne vytvářet vlastní mikroklima. Přes membránu bude dýchat velmi pomalu a zajistí si podmínky, které mu nejvíce vyhovují.
Na to, že jste sáček uzavřeli správně, přijdete tak, že při jeho posouvání se vám kolem chleba nahromadí vzduch (může se vytvořit vzduchová bublina), kterou je třeba ručně vypustit. Pokud vzduch vytlačujete pomalu a proudí ven pouze přes membránu a bavlněnou látku, je kapsa uzavřená dobře. Tento postup je třeba opakovat po každém otevření.
 
Jaký chlebík do kapsy nakupovat? Funkčnost chlebokapsy se nejlépe projeví při kvalitním chlebu, který je pečený přímo z chlebové směsi, narozdíl od chlebu ze zmrazeného polotovaru.
Samozřejmě i při takovém pečivu se prokáže její funkčnost, ale nejlepší výsledky vidíme u chlebu, který je opravdu kvalitní a pečený "napřímo". Takový chléb najdete většinou v lokálních pekárnách, méně často bývají v supermarketech či hypermarketech. Myslete tedy i na výběr chleba, který je rovněž velmi důležitý.
Chleba vám v kapse nezplesniví, díky pozvolnému dýchání. Pokud je alej uvnitř necháte příliš dlouho, je možné, že se na něm projeví drobné známky plísně. Je to normální proces, kterému se ani při použití látkového pytlíku nedá zabránit. Do šesti dnů je to však velmi ojedinělý jev. Proto prosíme, abyste chléb i sáček po šesti dnech skladování pořádně zkontrolovali.
Také dbejte na to, abyste chléb do kapsy vkládali vždy jen v suchém stavu. Zvlhlý kus chleba má náchylnost plesnivět. V takovém případě, by se plíseň mohla přesunout i do membrány. Pokud by se tak stalo, vyperte kapsu výjimečně na 40 stupňů a nechte pořádně vysušit.
 
Praní a péče: Doporučujeme prát max. na 30 °C, bez chemického prášku či aviváže. Ždímejte při nízkých otáčkách, nebo ručně v teplé vodě.

Doporučení: Kapsu po každém použití přetočte vnitřní stranou ven. Tu pak přetřete hadříkem, nebo propláchněte pod tekoucí vodou. Pokud to není nutné, kapsu neperte, prodloužíte tím životnost produktu.
Tip na dárek: Vyberte si k chlebokapse látkové utěrky nebo kritky na misku ve stejném designu a osvěžte si kuchyň nápaditými eko doplňky.
 


www.biobeauty.cz
Provozovatel:
BioBeauty s.r.o.
U Pazderek 228/15
181 00 Praha 8
IČ: 26697700
DIČ: CZ26697700
informace:
objednavky@biobeauty.cz
775 280 362

Jak nakupovat
Doprava a platba
Kontakt